Wij van Terrasur zijn er om het mogelijk te maken. Van ontwerp tot realisatie. Van inkoop van materiaal, tot en met plaatsing en nazorg. Flexibel en Tegen uiterst scherpe tarieven. Want wij werken direct met de daadwerkelijke groeves van waaruit straks uw product wordt gemaakt.

Veelgestelde vragen

Onze meest gestelde vragen over natuursteen en marmer

Kan Terrasur ook het leggen en plaatsen verzorgen?

Ja, Terrasur kan het gehele traject verzorgen, vanaf selectie van de steen (tot zelfs in de groeve) tot aan plaatsing en nazorg. Dan hebben we het ook over eventuele voorbehandelingen van de vloeren en wanden, plaatsen van keukenbladen en uiteraard lijmen, voegen en afwerken. Wij werken samen met gerenommeerde bedrijven die onder toezicht van Terrasur vakwerk leveren. Wij hebben er alle belang bij, dat ons marmer op de best mogelijke manier wordt verwerkt. Immers het is onze missie om u als klant eindeloos te laten genieten van Marmer van Terrasur. Want dan zult u het vast en zeker aan iemand doorvertellen!


Kan marmer ook buiten gebruikt worden?

Ja, marmer is uitstekend buiten te gebruiken. De meeste marmers zijn ook zelfs vorstbestendig, waaronder ook travertinachtigen. Het weer heeft wel invloed op marmer, na verloop van tijd gaat bij gepolijst marmer bijvoorbeeld de glans verloren. Nu adviseren wij voor bijvoorbeeld een terras nooit geen gepolijste tegels, omdat dat voor buiten niet veilig genoeg is, maar minimaal gezoet, maar veelal geborsteld/verouderd of zelfs bijvoorbeeld voorzien van een sandwash bewerking. Hiermee blijft de kleur en structuur van het marmer goed zichtbaar, maar voelt het terras heerlijk aan zonder glad te zijn.


Is Marmer hygiënisch?

Jazeker is marmer hygiënisch. Niet voor niets gebruikten de Romeinen Marmer al in hun badhuizen, en ook op vloeren. Marmer heeft (in tegenstelling tot bijvoorbeeld zandsteen of travertin, een zeer dichte structuur, waarbij door schuur en polijstbewerkingen een zeer mooi gesloten oppervlak ontstaat. Hierdoor hebben de meeste marmersoorten (afhankelijk van de kristallisatiegraad van het marmer) een zeer lage porositeit en wateropname (absorbtie). Daarom is marmer ook zeer geschikt in de keuken, doordat in het gladde oppervlak van het marmer geen plaats is voor vuil en vervolgens voor microorganismen. Dit maakt marmer daarom ook uitstekend geschikt voor keukenbladen.


Is marmer gemakkelijk te onderhouden?

Marmer is eigenlijk vrij makkelijk te onderhouden. Voor het gebruik, adviseren wij wel altijd om de vloer te impregneren, zodat deze optimaal beschermd is tegen vuil en vlekken, maar ook nog makkelijker is schoon te maken. Voor de dagelijkse/wekelijkse schoonmaak, volstaat een emmer met een (edel)zeep oplossing, hier is de vloer altijd heel makkelijk mee schoon te houden.


Blijft marmer wel mooi?

Marmer is een echt natuurproduct wat niet alleen heel mooi is, maar ook nog eens zeer hard. Daarom blijft marmer indien enigszins netjes onderhouden een leven lang mooi. En zelfs wanneer er na bijvoorbeeld het vele lopen op een gepolijste vloer wat “loopsporen” te zien zouden zijn, dan kan dit met een geringe lokale schuur/polijstbewerking gemakkelijk verholpen worden. Een marmeren vloer kan zo vaak worden geschuurd als u wenst. De vloer kan het hebben, en iedere keer komt de vloer weer als nieuw tevoorschijn. Dat geldt ook voor eventuele vlekken, deze kunnen bijna altijd weggeschuurd worden.


Is marmer niet heel erg duur?

Helaas wordt dit door veel mensen inderdaad gedacht. Toch klopt dat niet. De prijs van marmer wordt vooral bepaald door het aanbod, maar zelfs een hele mooie en goede kwaliteit hoeft niet duur te zijn. Alleen wanneer er van een bepaalde soort bijvoorbeeld maar één groeve is, en er is veel vraag, dan kan de prijs behoorlijk oplopen, zelfs tot enkele honderden euro’s per m2, puur bepaald door de exclusiviteit. Bij Terrasur zijn er zelfs al zeer mooie soorten verkrijgbaar vanaf €60,-

Stuur ons direct een whatsapp bericht!
Verzenden